Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Day 4

Ημέρα 4η. 9/6/15

Beograd (Serbia) - Bratislava (Slovakia)



Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο με τον χθεσινό. Σήμερα όμως άργησαν μόνο μισή ώρα στο πρωινό και για να μας καλοπιάσουν μας έφεραν επιπλέον μια πίτσα και μια κρέπα επιπλέον.
Αφού φάγαμε στα γρήγορα ξεκινήσαμε το φόρτωμα της μηχανής και φύγαμε για Μπρατισλάβα, μέσω Ουγγαρίας.

Τα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής, ουσιαστικά μέχρι να βγούμε από το Βελιγράδι, ήταν ελαφρώς ταλαιπωρία. Μέχρι να βγούμε στην εθνική οδό διασχίσαμε τα "προάστια" του Βελιγραδίου στα οποία είχε πολλά έργα, αμέτρητα φανάρια και πάρα πολύ κίνηση. Σε συνδυασμό με τη ζέστη που μας είχε πιάσει από την πρώτη ώρα κιόλας του ταξιδιού νιώθαμε κουρασμένοι. Όταν επιτέλους βγήκαμε στην εθνική οδό όμως βρήκαμε τον ρυθμό μας και τα χιλιόμετρα ξεκίνησαν να φεύγουν εύκολα.


Καθώς πλησιάζαμε στη Βουδαπέστη ο καιρός φαινόταν να κλείνει... Όταν άρχισαν να μας πιάνουν οι πρώτες ψιχάλες ήμασταν ακριβώς έξω από ένα βενζινάδικο και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη. Μπήκαμε λοιπόν μέσα για να κάνουμε μια στάση, να δούμε πως θα πάει ο καιρός εν τέλη και για να φορέσουμε τα αδιάβροχά μας. Όσο η Αφροδίτη έπινε τον καφέ της εγώ καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα μιας και είχα καταλάβει πως ταξιδεύαμε με ευνοϊκό άνεμο. Ουσιαστικά φαινόταν σαν να κυνηγούσαμε τα μαύρα σύννεφα ενώ τριγύρω πέφταν που και που μερικές αστραπές. Μονάχα στο βάθος του ορίζοντα φαινόταν ένα σημείο με λίγο πιο άσπρα σύννεφα και ήλπιζα πως από εκεί θα είναι και ο δρόμος μας για Μπρατισλάβα.
Αφού φορέσαμε τα αδιάβροχά μας καβαλήσαμε και πάλι και φύγαμε ελπίζοντας πως δεν θα κρατήσει και πολύ η μπόρα μπροστά μας. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν πολύ τυχεροί μιας και μόνο για καμιά 20αριά χιλιόμετρα φάγαμε βροχή, κι αυτή όχι πολύ δυνατή. Όντως ο δρόμος μας ήταν προς το μέρος που άνοιγε ο ουρανός. Οδηγούσα έχοντας αριστερά και δεξιά μαύρα σύννεφα και μετά από καμιά 100αρία χιλιόμετρα τα μαύρα σύννεφα δεν φαινόντουσαν πλέον ούτε στον καθρέφτη. Η υπόλοιπη διαδρομή έγινε με πάρα πολύ καλό καιρό και όταν μπήκαμε στη Σλοβενία απέκτησε και ένα μικρό ενδιαφέρον το τοπίο.


photo από google
photo από google

Μπαίνοντας στη Μπρατισλάβα περνάς από αυτήν την γέφυρα. Χτίστηκε την δεκαετία του `60 και την αποκαλούν UFO bridge.



Στον δρόμο για το ξενοδοχείο περάσαμε και από το συγκεκριμένο κτήριο που μας έκανε τρομερή εντύπωση.

Λέγεται Radio Building και ξεκίνησε να χτίζεται το 1967. Ολοκληρώθηκε το 1983 και κατάφερε να μπει στη λίστα με τα 30 πιο άσχημα κτήρια παγκοσμίως.


Στο ξενοδοχείο φτάσαμε νωρίς το απόγευμα και μετά από ένα ντούζ και λίγο τέντωμα στο κρεβάτι βγήκαμε στην πόλη για βόλτα.

Η θέα από το δωμάτιο.

Ψάχνοντας για πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης για ακόμη μια φορά βρήκαμε μια καβαντζωτική γωνία σε έναν πεζόδρομο. Με το που έσβησα τη μηχανή και σταμάτησαν να ακούγονται οι Ακράπες μου αυτό που παρατηρήσαμε αμέσως ήταν η ησυχία αυτής της πόλης.



Εάν και υπήρχε λίγη κίνηση σου έδινε την εντύπωση πως όλοι ψιθυρίζουν σε αυτήν την πόλη. Μας πήρε λίγη ώρα μέχρι να το συνηθίσουμε. Κάναμε βόλτα στο κομμάτι της παλιάς πόλης και μαγευτήκαμε από την αύρα της.

Στο κέντρο της πόλης είχε μια συναυλία με τοπικές ροκ μπάντες.









Τελικά οι πιο ευχάριστες εκπλήξεις είναι οι πόλεις με τον λιγότερο τουρισμό... Όταν άρχισε να βραδιάζει καθίσαμε σε ένα gourmet "εστιατόριο-bar-καφέ" για φαγητό.



Ωραία πιάτα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο για τα γούστα μου γευστικά. Ευτυχώς οι τιμές ήταν "ψιλό-ξεφτίλα" για τα ελληνικά δεδομένα. Αν θυμάμαι καλά αυτά τα 3 πιάτα + 2 μπύρες μας βγήκε κοντά στο 20ευρω.
Στη συνέχεια πήγαμε και για ένα ποτό και γυρίσαμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο πτώματα από κούραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου