Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Day 10

Ημέρα 10η. 15/6/2015

Vienna (Austria)

Το πρωί ξυπνήσαμε και από το παράθυρο είδα αρκετά μαύρο τον ουρανό. Έτσι αποφάσισα πως σήμερα θα κατεβαίναμε στο κέντρο της πόλης με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς έτσι για αλλαγή...

Αυτό που μας ενδιέφερε περισσότερο ήταν το να είμαστε στις 12:00 στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ για να παρακολουθήσουμε μια ξενάγηση. Εάν βρεθείτε στη Βιέννη θα σας συνιστούσα να μην την χάσετε.


photo από google

Η εν λόγω ξενάγηση γίνεται στις κατακόμβες της εκκλησίας και στην περίπτωση που δεν θα ήμασταν στην ώρα μας εκεί θα την χάναμε. Δυστυχώς ξεκινήσαμε νωχελικά από το ξενοδοχείο και μέχρι να φτάσουμε με το μετρό στο κέντρο της πόλης είχε ξεκινήσει να βρέχει αρκετά δυνατά. Στο λίγο περπάτημα από τη στάση του μετρό μέχρι την εκκλησία είχαμε γίνει μούσκεμα. Την ξεναγό και το group της τους προλάβαμε στο παρά ένα! πριν κλείσουν πίσω τους την πόρτα που οδηγούσε στις κατακόμβες στις οποίες ξεπαγιάσαμε από το κρύο μιας και ήμασταν και βρεγμένοι.


Tην εκκλησία την επισκέπτονται κυρίως για τις ενδιαφέρουσες κατακόμβες της. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και του ασυνήθιστου περιβάλλοντός τους, τα όργανα και οι σάρκες των πτωμάτων δεν αποσυντίθενται σε αυτές. Από το 1631-1784, περίπου 4.000 άνθρωποι θάφτηκαν σε αυτές τις κατακόμβες. Σήμερα, μπορεί κανείς να δει ακόμα εκατοντάδες φέρετρα στολισμένα με λουλούδια ή κρανία, καθώς και μουμιοποιημένα πτώματα, μερικά από αυτά φορώντας μεταξωτά μπαρόκ φόρεματα ή παλτό και περούκες. Το πιο διάσημο πρόσωπο θαμμένο στις κατακόμβες είναι ο Pietro Metastasio, ο οποίος έγραψε μερικές όπερες του Μότσαρτ.
Το κτίριο χρονολογείται στα τέλη της ρωμανικής περιόδου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο "βωμός" χτίστηκε μεταξύ 1327 και 1340 ενώ τα κατώτερα τμήματα του πύργου αργότερα. Στους επόμενους αιώνες, η εκκλησία ξαναχτίστηκε και έγιναν προσθήκες σε αυτήν αρκετές φορές, ενώ στη σημερινή της μορφή είναι από το 1792.
copy - paste

Οι φωτογραφίες απαγορευόντουσαν για τους επισκέπτες αλλά όχι και για το google! :p



photo από google

photo από google

photo από google


Μετά τις κατακόμβες συνεχίσαμε σε κάποιες γκαλερί στις οποίες η Αφροδίτη είχε καημό να δει έργα τέχνης κάποιων καλλιτεχνών που προσωπικά ούτε τους είχα ακούσει ποτέ μου.





Προς το απογευματάκι καθίσαμε για ένα γλυκάκι σε ένα ζαχαροπλαστείο απέναντι από την όπερα της Βιέννης. Απ`έξω φαινόταν πολύ ιδιαίτερο και αυτό ήταν που μας έκανε να μπούμε. Επίσης και οι βιτρίνες και το όλο στήσιμο του μαγαζιού μας δελέασε αλλά τελικά η πάστα αν και φρεσκότατη δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο.



Οπότε για να καλύψουμε το κενό της απόλαυσης κατευθυνθήκαμε στο γνωστό μας πλέον Vapiano για πίτσα και μακαρονάδα και στη συνέχεια επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου