Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Day 9


Ημέρα 9η. 14/6/2015

Vienna (Austria)
Το διήμερο στη Βιέννη το άφησα πάνω στην Αφροδίτη. Μιας και είναι αρχαιολόγος και λάτρης των καλών τεχνών, γι`αυτήν είχε πάρα πολλά μουσεία και γκαλερί που θα ήθελε να επισκεφθεί. Ευτυχώς για `μένα είχαμε στη διάθεσή μας μόνο 2 μέρες...




Το πρωί κατεβήκαμε με την μηχανή στο κέντρο της πόλης και με μεγάλη ευκολία βρήκα ένα καλό μέρος για να παρκάρω την μηχανή και να είμαι ήσυχος.

Οι φωτογραφίες που βγάλαμε στη Βιέννη είναι πάρα πολλές και τις περισσότερες μετά από κάποιο σημείο τις τραβούσα απλά από συνήθεια. Σε όποια γωνιά και να κοιτούσες υπήρχε κάτι όμορφο για να βγάλεις φωτογραφία. Παλάτια, μουσεία, πλατείες, πλακόστρωτοι δρόμοι...



Για αρχή πήγαμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας. Πολλές από τις παρακάτω εικόνες φαντάζουν τρομακτικές αλλά σίγουρα δεν είναι όλες αληθινές.














Μετά από μερικές ώρες περιήγησης στο μουσείο συνεχίσαμε τις βόλτες μας στο κέντρο της πόλης.














Μετά από αρκετό ποδαρόδρομο καταλήξαμε σε ένα εστιατόριο στο οποίο δούλευε ο αδερφός ενός φίλου. Ήταν ένα εστιατόριο τύπου ταχυφαγείο... στο οποίο σέρβιρε αποκλειστικά πίστες, μακαρονάδες και σαλάτες. Λέγεται Vapianno και το συνιστώ σε όποιον βρεθεί στην Βιένη και θέλει να φάει καλά σε μια λογική τιμή.

Προς το τέλος της μέρας πήγαμε μια βόλτα στην όπερα.





Για όποιον κουλτουριάρη θελήσει να μπει και να παρακολουθήσει κάποια παράσταση αλλά δεν θέλει να πληρώσει πολλά λεφτά υπάρχει ένα εισιτήριο των 2-3 ευρώ και μπορεί να μπει μέσα αλλά θα παρακολουθήσει όρθιος την παράσταση. Η προϋπόθεση είναι να φοράει μακρύ παντελόνι και ανάλογα από την ημέρα θα πρέπει να είναι 1-2 ώρες νωρίτερα στα εκδοτήρια για να προλάβει να πάρει ένα τέτοιο εισιτήριο.
Για τους τελείως τζαμπατζήδες υπάρχει και ένας χώρος ακριβώς έξω από την όπερα με γιγαντοοθόνη και καρεκλίτσες που μπορείς να καθίσεις και να δεις σε live χρόνο την παράσταση.


Αφού πήραμε μια ολιγόλεπτη δόση κουλτούρας επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας σχετικά νωρίς μιας και ο ουρανός είχε αρχίσει να κλείνει από σύννεφα και θέλαμε να γλιτώσουμε την επερχόμενη μπόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου