Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Day 2


Ημέρα 2η. 27/9/2016

Veliko Tarnovo (Bulgaria) - Brasov (Romania)
380km
[​IMG]

Σήμερα ο προορισμός μας αρχικά ήταν το Brasov. Σκοπεύαμε να περάσουμε για μια βόλτα και έναν καφέ μέσα από το Βουκουρέστι, στη συνέχεια να ανέβουμε προς το κάστρο του Δράκουλα και να διανυκτερεύσουμε στο Brasov.

Στην πορεία και αφού χάσαμε σχεδόν μια ώρα στα σύνορα συσκεφθήκαμε και αποφασίσαμε να μη χάσουμε κι άλλο χρόνο με το μπες-βγες στο Βουκουρέστι και να το περάσουμε περιφερειακά. Κατά τις 11:00 λοιπόν βρεθήκαμε πηγμένοι στην κίνηση του περιφερειακού ο οποίος για όποιον δεν το έχει περάσει και σκοπεύει να το κάνει θα πρέπει να ξέρει πως μιλάμε για καμιά 20αριά χιλιόμετρα κόλασης! Νιώθω πολύ τυχερός που κάναμε αυτή τη διαδρομή στα τέλη του Σεπτέμβρη γιατί πιστεύω πως Αύγουστο μήνα με τέτοια κίνηση, θα υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα! Όσο για το πέρασμα από το κέντρο της πόλης δε θέλω ούτε να το φανταστώ.

Στο Bran όπου βρίσκεται το κάστρο του Δράκουλα φτάσαμε περνόντας μέσω του Rasnov. Φανταστικό μέρος που θύμιζε κάτι από Άλπεις, θα άξιζε να αφιερώναμε λίγες ώρες αν μας περίσσευαν. Ο δρόμος μέχρι το κάστρο ήταν επίσης πάρα πολύ καλός. Το θέμα μας ήταν που να αφήσουμε τα κράνη, μπουφάν, μπότες κτλ. Ευτυχώς βρήκαμε ένα φυλλασόμενο πάρκινγκ στο οποίο το παλικάρι δέχτηκε να μας βοηθήσει.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

Η περιήγηση στο κάστρο μας πήρε περίπου 3-4 ώρες. Ήμασταν εντός προγράμματος και κατά τις 17:30 ξεκινήσαμε για το Brasov. Δυστυχώς όμως χάσαμε ακόμη μια ώρα όταν ο Γιάννης παρατήρησε πως στη βάση της εξάτμισής του μια βίδα είχε λασκάρει και ψάχνοντας κλειδιά να τη σφίξουμε καταλήξαμε σε ένα βουλκανιζατέρ το οποίο μας δάνεισε το κατάλληλο κλειδί με χρέωση 5 λεβ! (ένα ευρώ) για τις 2 βόλτες που ήθελε η βίδα όλες κι όλες! Μας σκλάβωσε η ανθρωπιά του και του τη ρίξαμε την κατάρα φεύγοντας…



Φτάσαμε στο Brasov στις 7 και στις λίγες ώρες που είχαμε μέχρι να νυχτώσει περπατήσαμε λίγο στο κέντρο και καθίσαμε να φάμε μια πίτσα σε μια Irish Pub.

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]

[​IMG]



[​IMG]
photo από google.

Εκεί, σε εκείνη την pub και ενώ τρώγαμε πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε την ημέρα μας οδηγόντας για Fagaras. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε λίγο ευκολότερη την επόμενη μέρα κερδίζοντας μερικά επιπλέον χιλιόμετρα από τον επόμενό μας προορισμό (το Nis της Σερβίας). Με το που κλείσαμε λοιπόν το ξενοδοχείο στο Fagaras παρατηρήσαμε πως η Irish Pub άρχισε να ζωντανεύει. Οι ροκιές δυνάμωναν και ο νέος κόσμος έμπαινε και κατέβαινε στο υπόγειο της που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε παρατηρήσει... ίσως για καλό μας κάναμε το λάθος να μη διανυκτερεύσουμε στο Brasov γιατί οι πιθανότητες να λιώναμε στις μπύρες μέχρι τα ξημερώματα σε εκείνο το υπόγειο ήταν πολύ μεγάλες.


photo από google.

Με κατεβασμένα τα κεφάλια λοιπόν φύγαμε μέσα στα σκοτάδια για το Fagaras το οποίο δεν είχε απολύτως τίποτα να προσφέρει πέρα από μία μπύρα σε ένα "φοιτητικό" στέκι το οποίο ήδη ετοιμαζόταν για κλείσιμο όταν φτάσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου